Home  >   Behandelingen  >  Adem

Adem


Ademen gaat vanzelf, maar staat onder invloed van handelingen / gedachten. Als men angstig is, gaat men sneller ademen en als er iets zwaars opgetild moet worden, houdt men de adem in. Door aandoeningen aan de luchtwegen kan ook een verkeerd adempatroon ontstaan; dit is een hoge oppervlakkige ademhaling. Mensen die verkeerd ademen gaan slechter presteren of gaan geforceerd spreken. Deze problemen kunnen zich zowel bij kinderen als bij volwassenen voordoen.

Klacht:
- COPD “Chronic Obstructive Pulmonary Disease”: dit is een verzamelnaam voor een aantal chronische aandoeningen van de luchtwegen. Er is sprake van kortademigheid door een kleine longinhoud waardoor een verkeerd adempatroon ontstaat, plotselinge benauwdheid, hoesten waardoor voeding terugkomt, slijmvorming, vermindering van spierkracht bij het spreken/ slikken en schor stemgeluid.
- Astma: Er is sprake van ademhalingsproblemen, slikproblemen of keelproblemen zoals een droge keel of stemproblemen.
- Hyperventilatie: Er is sprake van benauwdheid, hartkloppingen, zweten, duizeligheid wat vaak samenhangt met spanningen. Soms is een duidelijk aanwijsbare oorzaak aanwezig zoals een verkeersongeval of het overlijden van een naaste. Hyperventileren kan ook komen door een verkeerde ademgewoonte; voortdurend door de mond ademen of te snel en vrijwel zonder pauzes spreken.
- En verkeerde ademverdeling: de adem wordt tijdens het spreken of lezen verkeerd ingezet, waardoor de spraak niet vloeiend is of de stem niet voldoende volume heeft of er is sprake van ademnood (het gevoel hebben dat er niet voldoende adem beschikbaar is).


Heeft u vragen of problemen met betrekking tot het hierboven genoemde onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.Ga naar: Behandelingen  |  Home