Home  >   Behandelingen  >  Afwijkende mondgewoonten

Afwijkende mondgewoonten


Mondgewoonten zijn automatische gedragingen die vanaf onze geboorte aanwezig zijn en betrekking hebben op het mondgebied, zoals: zuigen, slikken en kauwen. Onderstaande afwijkende mondgewoonten die ontstaan bij kinderen vanaf ongeveer 12 maanden en daarna in stand worden gehouden door lichamelijke of psychische oorzaken kunnen een negatieve invloed hebben op het kauwen, slikken en spreken.

Klacht:
- Zuiggewoonte: duim/vinger of fopspeen zuigen: deze gewoonten kunnen zorgen voor een afwijkende gebitstand.
- Mondademen: lippen kunnen maar even gesloten worden door onvoldoende lipspanning (dit werkt oorproblemen in de hand), een te kort lipriempje of littekenweefsel (Schisis).
- Afwijkend slikken: de tong komt tegen de tanden aan, overmatig kwijlen wat een verkeerde uitspraak in de hand werkt en een verkeerde tanden-kaakstand.
- Afwijkende tongligging: tijdens het slapen, praten of eten wordt er vaak op de tong gebeten, er is sprake van een te kort tongriempje of de tong ligt in rust tegen / tussen de tanden.
- Nagel of lipbijten; dit kan een verkeerde kaakstand of problemen in het kaakgewricht veroorzaken.


Heeft u vragen of problemen met betrekking tot het hierboven genoemde onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.Ga naar: Behandelingen  |  Home